Wednesday, November 10, 2010

Projek baik punya!!!

Ahaa...ni nak cite pasal hobi baru aku ni.mula2 aku nak cite pasal ketibaan aku dari KL ke rumahku syurgaku di Felda Tenggaroh Timur 01.aku sampai kat simpang Tenggaroh dalam pukul 4.15pm setelah menunggu bas dari mersing-kota tinggi yang lambat bebeno..kalau tak, mesti bley sampai lagi awal.adik lelaki aku amik dengan kereta barunye.wah2..sungguh bergaya mamat ni sejak ade kereta.

Lebih kurang 10minit dari simpang tenggaroh maka sampailah rumah @ kampungku..masa aku sampai tu mama baru je nak masak sebab die balik keje lambat.nampak mama terbongkok2 amik daun pegaga kat luar rumah.nak buat sayur urap katenye..mmg fevret aku tu..mama aku ni memang hobinya menanam macam2 jenis sayur n herba..senang katanya kalau nak guna wat masak..xyah susah2 nk beli..ekonomi sket..dari kawasan luar rumah tu kosong je..baik die tanam ape2 yg patut..ade jugak faedahnye..bagus kan mama aku ni..selain masakan die yang memang sedap meletup,die pun pandai menjahit.sejak kecik lagi aku n adik2 aku xpenah beli baju raya yang dah siap..sume mama yang jahit sendiri..baju sekolah pun cmtu jgk..sampaikan beg sekolah pun mama buat sendiri..memang aku salute la kat mak aku ni..dan die jugak amek tempahan jahitan..die memang pandai carik duit..selain tu,die pun pandai membidankan org yang baru lepas bersalin n pandai mengurut..dulu kecik2 time aku selalu jatuh beskal, mama lah yang jadi doktor..sampai sekarang pun kalau lenguh2 terus mintak die urutkan bagi betulkan urat2 yang dah berselirat..huhu..dan satu lg fevret dan hobi die ialah menghasilkan kraftangan..sume die buat sendiri..mengait,menganyam,dan macam2 lagi lah..hasil kraftangan die ade jgk yg org tempah atau die jual kat karnival2 yg die pegi under Jabatan Kebajikan Masyarakat..yelah..alang2 wat karnival tu die ameklah opportunity jual hasil2 kraftangan die..kadang2 sampai die x terlayan order yang menimbun2..time tu aku jgklah yg jd assistant merangkap pencacai die..huahuahua..

Ala..meleret plak cite psl mama aku..ni kan nk cite psl hobi aku..ok..pas abis makan,solat, mandi dan sewaktu dengannye..maka aku mulakanlah aktiviti aku..tup2 mama msuk dalam bilik dengan tujuan nak bergosip sebenarnye tp sebaik je die melangkah masuk bilik aku..die sebok lah bertanye aku nk buat ape..aku pun citelah ape yg aku nk buat..x abes cite lg die da offer diri nak tolong aku buat projek baru aku tu..rupe2nye die mmg da expert buat benda yg aku nk cube buat tu..hahaha..ketinggalan zaman tol la aku ni..nk cite ngn org expert..tup2 mama lg expert.last2 die tolong aku smpi abis..hehe..ok jugakla..byk jugak aku belajar ngn die..hasilnye seperti gambar2 di bawah ni la..





camne?? cantik x?? bunga ni sesuai untuk bunga tangan pengantin, gift and hiasan dalaman..and pada sesiapa yang berminat untuk order , boleh lah reply kat comment or PM facebook aku k..jangan risau, bunga ni akan dihias lagi untuk disesuaikan dengan occassion and permintaan korang..

lagi satu nak tunjuk kat korang!!..kepada sesiapa yang nak bagi gift especially for birthday, convocation day,valentines day or anniversary..tengok2 lah bouquet kat bwh ni..klu berminat bolehlah PM aku k..




1 comment:

  1. mama ko tu mama aku jugak..
    utk makluman sume,dey both ni mmg suke kongsi hobi sesame..aku jek yg kdg2 mls nk melayan hobi dorg..smpikan adik aku nk kawen hari tu pun dey ol yg busy sgt wat bunga pahar kertas gulung2..tp hasilnye memuaskan n jd rebutan ramai..mentang2 dpt bunga cantik n telor free kan..ramai lah yg nak renjis2 dipilis kan...erm..aku kt sini jek yg buhsan n sedey dok sorg2..huhu..nk wat cane,keje kan..(sedey bebetol ni)..ok gak melat ko punye gubahan kan..nti aku konvo ko wat kan lah utk aku..aku dah mtk cuti 1-4hb december..nti leh ler tolong ko kt kedai klu ada rezeki..kan...pasni makin byk ler kraftgn mama nampaknye..xsiap ler kang report keje dia asyik dok wat bende alah tu je..hehehe..

    ReplyDelete