Thursday, May 5, 2011

Pikir Jgn X Pikir!!

Korang rase2 la kan..jadik ke x?? ape yg jadik x jadik ni kak oii...yelah..aku ni memang la angan2 tinggi menggunung..macam2 perkara yang x perlu dipikirkan pun aku dok pikir sampai kadang2 kene marah ngn Mr.BOSS aku..tp bukan pikir benda2 x elok k..hihi..pikir masa depan daa..yelah kan, sape lg nk pikir klu aku x pikir..sebab aku suke menyediakan soalan2..konon2nye bolehlah sediakan jawapan untuk soalan2 yg bermain di kepala ni..manelah tau..kot2 soalan2 tu akan ditanya oleh orang2 dikeliling aku..korg mesti nk tau soalan2 ape yang aku dok selalu pikirkan tu kan??Anyway, soalan2 ni antara soalan2 dari aku start belaja smpi ke arini..sesetengah tu ade jawapan..but sesetengah lg msih perlu di discover lg..haa..ni ha soalan2 nye..cekidaut!! 

Masa Study

Soalan 1: Bile nak abis blaja?
Jawapan aku: Tunggu jelah..kalau aku x main2 cepatlah sket habisnye..kenape?? ko nk suh aku mengajar ko blek ke??

 sampai terjojol bijik mata menilik buku

Soalan 2: Sempat ke nk study kalau dok wat part time jual tudung ni??
Jawapan aku:Sempat jek..sebab grade aku pun xdelah tahap terok pun sejak wat part time ni..ko tanye2 ni kenapa??aku ade mintak duit ko ke??haha..(agak kurang ajar jawapannye kan..)..lagi satu,sejak aku wat part time ni setahu aku, aku x penah ponteng kuliah even setakat pening2 kepala/sakit perut..assignment pun submit on time..x mcm ade sesetengah bdk2 kelas aku tu siap nk pinjam assignment aku walhal xde wat part time pun..(soalan pendek tp jwpn berjelar2..)

Abis Study

Soalan 3: Da keje?
Jawapan aku:Nape?ko ade keje nk bagi kat aku ke?aku da apply mcm2 da tp klu dah memang dorg xnk amek aku yg fresh graduate ni..nk wat cmne??lain la kalau aku x wat pape..dok tggu kat uma smpi ade org dtg ketuk pintu bersama offer letter (tanpa perlu pegi intebiu k)..memang sgt bersyukur lah kan..

penah gak la terpikir nk keje kontrak..huhu

Da keje
Soalan 4: Bila nk kawin?
Jawapan aku: Aku baru je keje kot..duit simpanan pun belum smpi million lg..ko ingat murah ke belanja kawin sekarang??memang la ramai org kawin wat loan..tp aku ni bukan nk ckp besar..selagi aku x cukup duit nk kawin, memang tidaklah nk wat loan semata nk kawin ni..kang x psl2 hutang keliling pinggang plak..ni pun da cukup jimat da ni..smpi kene sound ngn seseorang sebab aku terbeli beg baru (murah je kot) ..beg lama da boleh cmpk ke tong sampah pun die kata boleh gune lg..x ke sadis tu..huhu..




ni lah antara pelamin impian aku..haa..nk tggu smpi dpt wat cmni memang la jwapannye bukan tahun ni..huhu
Sekian la soalan2 yg masih aku ingat setakat ni..akceli sume soalan2 nilah yang telah diajukan kepada aku..kebanyakan soalan yg diajukan adalah dari golongan veteren..cume nada aku lebih kepada tahap sopan santun sikit la..dan sambil buat gaya 'mata ke atas,tangan ke dada'..haha

mata ke atas,tangan ke dada








1 comment:

  1. hahaha...
    kite aweks2 kertu...
    hahahahaha lagik!!!

    ReplyDelete