Monday, August 1, 2011

MOOD PUASA

Alhamdulillah..dah masuk bulan Ramadhan da..pagi tadi bangun sahur pukul 5.00am..naseb baik dah panaskan lauk & masak nasi malam semalam..tak delah tergopoh gapah bangun sahur pagi tadi..arini tak tahu nak lagi nak masak ape untuk juadah berbuka puasa..tapi pagi tadi masa sahur dah bincang dengan melor yang kitorang dah bercadang untuk berbuka ala kadar je..sebab takut tak sempat masak..and lagi satu perjanjian yang dicapai ialah jangan beli apa2 juadah dari bazar ramadhan..sebab nanti tak dimakan..tambah2 plak masing2 nak cuba untuk meng'kurus'kan badan supaya muat pakai baju raya..boleh gitu??

Pagi tadi keluar rumah punyelah awal..pukul 7am dah terpacak kat bus stop..tunggu punya tunggu..punya tunggu..sampai dah naik terlentok dah dok menunggu bas..tuptup die datang waktu biasa (waktu sebelum puasa)..ape die tak tahu ke yang time puasa ni jadual masa orang opis diawalkan?? nampaknya esok keluar waktu2 biasa je lah..sampai opis pun ala2 pukul 8.00-8.15am jugak..nasib baik opis takde punch kad bagai..kalau tak..memang manjang merah jelah kad aku..

No comments:

Post a Comment