Tuesday, August 9, 2011

Hari ke-8 di bulan Ramadhan

Arini punyelah penat..walaupun aku bercuti puasa tapi rasenya mengalahkan org berpuasa..mana taknya..aku ni merupakan pengguna public transport (bas) yg setia..

aku ingatkan bulan bulan puasa ni keluar opis awal dapatlah sampai opis pun awal..tapi hampeh jek sebab bila dah naik bas dan bas dah penuh macam sardin tapi driver bas masih tak gerakkan bas lagi..sapa yang die tunggu lagi ntah..nak tunggu sampai penumpang penuh sampai panjat bumbung bas agaknye..

dah lah tu tambah tension bile aku tak dapat tempat duduk dan kene berdiri..tak pe lagi bile kenangkan bulan puasa ni memang kene banyakkan bersabar..

baru mula nak bersabar,perasaan makin tmbh tension plak sebab tengok keadaan jalan dari stesen bas ke highway jem sebab banyak kenderaan nak keluar ke jalan besar..padahal sekangkang kera je nak lepaskan jalan pantai baharu ni nak masuk NPE..

dan makin bertambah geram sebab ada segelintir manusia yang dapat duduk bersnang lenang dalam bas ni tak reti2 bagi tempat duduk kat orang yang lebih memerlukan...

kesian pakcik kat bawah ni kene duduk kat depan pintu bas sambil dukung anak die yang tertido..

Sian pakcik ni..

No comments:

Post a Comment