Wednesday, August 10, 2011

Perjalanan Berbuka Puasa with my twin & her BF

Arini buka pose wif adek & bf dia @ seksyen 25 shah alam..

gigih aku naik tren from lrt kerinchi ke kl central then naik ktm ke stesen ktm shah alam..sungguh ramai penumpang yang nak menuju ke klang..ingatkan nak naik woman coach tapi dah penuh cam sardin..then terpaksa lah bersesak kt unisex coach..

agak berhati2 jugaklah sebab semua penjuru kiri kanan aku dipenuhi lelaki..masuk2 je tren da terbau minyak vicks (betul ke eja ni..belasah jelah asal bunyik)..ok la jgk..boleh hilangkan bau2 kejantanan ni..

kakak seberang yg dok depan aku ni main pegang2 idung plak..nak kata aku angkat2 ketiak takde la plak..takkanlah bau badan aku plak kot..setahu aku takat ni takde plak org mengadu sakit idung bile dekat2 or ngendeng2 kat aku time petang2 balik keje ni..

aku donno kan je sebab tau bau-bauan tu bukan dari aku..lantakkan aje..kaki da nak krem berdiri ni ko bley plak nak main gosok2 idung depan aku..ade aku kesah!!..

dah tu tetibe ade plak mamat mane ntah bukak mp3 kat henpon cm nak bagi sume pun join 'headbanging' ngan die sekali..best sgt la tu lagu ntahapehapentah..bagilah dengar lagu2 nasyid ke..lagu raya ke..sejuk la jugak ati aku yg sedang berpuasa ni..

time2 berdiri ni tetibe mata aku bley layan ngantok plak..aish..nak aku lentokkan aje..kang jatuh gedebuk plak hempap kakak seberang dpn aku ni karang..tak memasal baik2 gosok2 idung terus maki hamun aku plak..sabar2..

beliak2kan mata banyak kali n wat kawad statik jap..barulah mata aku ni pandai bersopan sket..

akhirnye sampai jgk kat stesen shah alam seksyen 19..

wassap adek suh die amek..lg sekali jd pak gad x bertauliah dpn ktm ni..pakcik teksi pandang2 ingat aku nk charter teksi die..

sorry ye pakcik,sy tgh tggu driver sy amek..kata aku dlm hati dgn perasaan yg tak bongkak langsung sebab mana bley bongkak puasa2 ni..ape2 kene ckp dlm ati jek..luar ati balas senyum2 jek..

tunggu dalam 5 minit gitu akhirnye tibelah sang adek dengan sang kelisa nya..then we ol terus menuju ke jalan kebenaran iaitu solat asar kat Carefour Seksyen 25..

pastu baru gerak ke restoren untuk berbuka puasa..dulu restoren ni aku dah band dah sebab environment tapak lokasi kedai dorang yang sungguh tak mesra alam (sebelah ngan tempat buang sampah)..tapi agaknye dorang dah cukup duit then pindah tempat baru yang lebih bermaruah..

nama restoren 

pokok buluh betong sebagai hiasan pintu masuk

restoren ni ade bukak kedai kecik jual nasi kerabu kat depan restoren die

boleh jugak makan kat tingkat atas

air presh oren aku

air limau asam boi dorang

menu buka puasa kitorang..sungguh mabeles!!

finish...burrpp....Alhamdulillah

No comments:

Post a Comment