Sunday, February 26, 2012

Coffee Prince

Masih terbayang-bayang wajah kehenseman Gong You (as Hyung) & kecomelan + ke'cute'an Eun Hye (as Go Eun Chan)..jalan cerita dan character Eun Chan tu ade sket2 cam character aku..tak suka bebankan or depend pada org lain..so independance..sejak aku masuk study diploma smpi abes degree and now da keje..alhamdulillah atas sokongan & nasihat mama,ayah,twin aku,kawan2 & tunang..aku da sampai ke tahap sekarang..walaupun gaji aku tak setinggi mana tapi alhamdulillah aku masih tak pernah berhutang dengan orang..(hutang PTPTN tu aku bayar tiap2 bulan tanpa miss)..memang tak dinafikan aku ni agak calculated & 'stemet' orangnye..everything yang aku nak spend mesti kau calculate dulu..padahal kadang2 aku overspending jugak tapi sampai sekarang ni alhamdulillah aku tak pernah rasa ter'cekik' time hujung bulan..maybe berkat doa mama aku..mama selalu ingatkan suruh amalkan ayat 1000 dinar & surah Alam Nasyrah ..memang ada je jalan & rezeki samada yang aku cari sendiri or dapat sumthing valueable..depend la kalau orang cakap aku ni kedekut ke, aku ape ke..yang penting ape yang aku tahu aku tak mintak duit ke merayu ke mintak simpati ke(mintak duit)..kalau ada benda or sumthing yang aku idamkan sangat2 aku akan pikirkan cara untuk dapatkan benda2 tu..and aku tak malu untuk minta pendapat kawan2 tanye dengan dorang mana tempat untuk aku beli barang2 yang murah..memang aku bukan macam sesetengah perempuan yang suka meminta2 itu dan ini kat boyfriend walaupun aku tahu tunang aku ni memang mampu bagi macam2 kat aku..tapi bagi aku, aku memang tak puas hati kalau barang yang kau nakkan sangat tu bukan dari hasil usaha aku sendiri..kadang2 aku pun tak paham kenapa ade sesetengah orang yang terlalu berharap dengan belas kasihan orang lain sedangkan diri sendiri tu masih mampu bergerak dan mempunyai anggota badan yang sempurna..yang paling aku geram kadang2 orang macam tu memberi efek kat aku walhal aku tak pernah susahkan hidup dorang..aku ni perempuan okeh tapi kenapa kadang2 orang lelaki yang lebih kuat dan mempunyai kudrat yang lebih daripada perempuan pun, masih depend kat kaum perempuan to feed them? aku pun kadang2 tak faham..terlalu banyak menjaga hati orang lain daripada hati sendiri..tapi kalau tak jaga hati orang lain karang dorang cakap kurang ajar la, tak beradab la, tak pandai amek ati la..kang kalau amek hati sangat pun dikata jugak..cakap busy body la,kaki bodek la apelah..hai..macam2 kerenah la manusia ni..tak pernah rasa bersyukur..dahlah..malas dah aku nak pikir..tido lagi baik..wassalam..gudnite..

No comments:

Post a Comment