Friday, March 2, 2012

Alahai...

Dear Blog,

Aku nk cerita dgn korang yg sudi singgah je sebab aku tak tau nak cerita kat sapa lagi..ade tunang pun macam takde..aku sedih sangat2 sekarang tambah lagi kalau dok terpikir ape yang aku buat tak pernah dihargai..aku berhempas pulas untuk orang lain..aku bukan nak mengungkit atau merungut tapi bila dah asyik dan kerap sangat di perlakukan macam ni,aku dah tak boleh tahan dah..sakit ati aku sekarang makin melampau..kalau aku cerita kat orang lain, dorang akan cakap aku ni bodoh sebab sanggup susahkan diri sendiri untuk senangkan hidup orang lain..bukan ke kite disuruh untuk berbuat baik dan ikhlas melakukan sesuatu tu..ye memang aku ikhlas dan tak pernah mengharapkan ape2 balasan atau ganjaran..tapi kalau aku je yang jaga hati orang then orang tak pernah nak jaga hati aku macamana plak?? aku cube utk tak layan sangat perasaan2 tu dan cuba utk menggembirakan diri sendiri je..kang nnt orang cakap aku selfish la plak..aku dah kenalpasti dah benda2 yang boleh menggembirakan hati dan memang aku akui once aku buat benda tu aku CONFIRM HAPPY gile!! nak tau tak ape benda yang best tu?? Benda yang best tu IALAH melayan hobby aku membuat handmade flower..agaknye memang dah ditakdirkan kot nama aku dan keinginan semulajadi aku ni..oh Ayah ketahuilah bahwa anakmu ini memang tak sesuai jadi engineer..oh sedapnye dengar lagu Ruth Sahanaya ni..sesuai sangat dengan perasaan aku yang bergelora sekarang ni..tetibe rasa rindu yang membuak2 kat mama, ayah , my comel niece..alangkah bestnya kalau aku ade dekat dengan dorang sekarang ni..macam 'Si Dia' yang ade family dekat tapi tak pernah nak menghargai keseronokan bersama family..aku nak sangat duduk dekat dengan family aku..dah lama sangat dok di negeri orang ni..macam2 perasaan yang tak best ade..haruskah aku buat keputusan tanpa perlu memikirkan orang lain..aku kah yang perlu berpikir macam tu sedangkan orang lain tak pernah nak pikirkan tentang diri aku..??

2 comments:

  1. jom berpindah!!! alah, jangan layankan sangat..u already engaged to him u know? everything will be fine..

    ReplyDelete
  2. sabar n kuatkn semangat my dearr......

    ReplyDelete